Cliff and the Shadows
twee-nul
vorige
volgende
column 2010-1

vrijdag 16 oktober 2009 22:38

Op 30 september was het zover. Erik werd in het Lucas ziekenhuis in Amsterdam via een kijkoperatie behandeld. Techniek: cryotherapie. Doel: de tumor (3 bij 3 cm) die aan de buitenrand van de nier zat bevriezen met joekels van naalden. Resultaat: fantastisch.

Ik kwam na de operatie bij Erik kijken, verwachtend dat hij een hoopje zieligheid zou zijn met een morphinepompje om de pijn de baas te kunnen, maar niets was minder waar. Hij lag er monter bij en had zin in een kop koffie. Die kreeg hij niet maar toen ik 's avonds weer bij hem terug kwam had hij nota bene een bord Foe Yong Hai gegeten.
Hij liet mij een kop koffie voor hem halen en hij voelde zich gegeven de omstandigheden prima. Ik was zo blij voor hem, hij heeft ten slotte zijn portie wel gehad dit jaar.

De volgende morgen stuurde hij een sms: 'ik mag vandaag naar huis'.
Als dat geen mooi resultaat is weet ik het niet. Even een tumortje bevriezen en dan weer naar huis. Zo is het gegaan. We hebben nog niet het resultaat van de kweek maar in ieder geval ziet Erik er goed uit.
Hij is gauw moe en heeft wel wat pijn, ten slotte was het toch een operatie, maar aangezien hij vergelijkt met de juni operatie is dit een zalfje voor hem geweest.
Monter zei hij: 'Zo, nu kan ik in November wel met je mee naar Cliff en de Shadows, denk je niet?'
En inderdaad, daar ziet het zeker naar uit.


Heeft u vragen of wilt u reageren: klik hier