Leela 

Heel lang geleden, nog voor het begin van tijd, nog voor het begin van ruimte was er niets. Geen planeten, geen zon, geen maan, geen sterren. Er was alleen een Zwarte Leegte. Het Oneindige Niets. Er was alleen Dat. Dat was het oneindige potentieel voor alles. Er was Alles. Het Universum was daar.

Hoe lang het Universum daar al was zullen we nooit weten. Wij die alleen maar leven bij de gratie van contrast. We weten dat iets lang duurt, omdat we ook weten hoe het is als iets kort duurt. Het Universum was gewoon. Oneindig, uitgestrekt, zijnd. Een glimp van hoe het is om alleen maar te Zijn vangen we op wanneer we tijdens onze meditatie de pure stilte betreden. We genieten van die innerlijke vrede die ons zo ontspant.

Waarom genieten we zo van die vredige toestand? Ten eerste herinnert deze toestand ons aan onze bron, aan het pure Bewustzijn. Ten tweede kunnen we er van genieten omdat we weten wat het contrast er van is: de stress en de haast, het jachtige leven van alledag. We kunnen vergelijken.

Het Universum kon niet vergelijken, het lag daar maar te Zijn. Sterker nog: het Universum begon zich een beetje te vervelen. Het is heerlijk te Zijn, maar dat kan op een gegeven moment eentonig worden, nietwaar. Het Universum begon een beetje te woelen en wringen. Het Universum begon uit verveling gewoon te spelen. Wat gebeurt er als we gaan bewegen? Er ontstaat frictie. De frictie beviel het Universum wel. Weer eens wat anders. Het Universum begon zo te wringen dat er een enorme hoeveelheid frictie ontstond. Waarin resulteerde deze frictie? In een enorme knal. De OERKNAL. The Big Bang. OHMMMMMMMMM. De klank van het Universum, de eerste oerklank werd geboren. De allereerste vibratie vond een weg. Het pure potentieel van het Universum resulteerde in datgene waar alles uit ontstond en nu nog bestaat: Vibratie, trillingen. Wij mensen, de aarde, de sterren, de wolken, alles is niets dan vibratie. Allemaal voortgekomen uit die enorme knal.

Wij zijn ontstaan dankzij het spel van het Universum. Niet alleen maken wij deel uit van het Universum. Wij bestaan uit vibraties en daarom zijn wij het Universum. Allen afzonderlijk en allen samen zijn wij het Universum. In India wordt het spel van het Universum Leela genoemd. Wij eren het Universum door onze website de naam van haar spel te geven. Leela, dat heeft geleid tot ons opwindende bestaan. Wij danken het Universum voor haar oneindige organisatievermogen, voor haar wonderen en voor haar speelsheid. Wij zegenen het Universum omdat wij deel uit mogen maken van Haar spel.

We hopen dat een ieder die dit leest ook het wonder van ons Universum zal ontdekken en zich over zal geven aan haar spel. Het is de poort naar het veld van ongekende, oneindige, mogelijkheden. Open de poort en geniet!