Documentaire over de 7 spirituele wetten voor Ouders leela_vlinder
Martine, Erik, Winnie en Bob Clausen
Zondag 28-10-2001 deel 1 en
4-11-2001 deel 2
Ohm televisie,
Nederland 1 om 13.00 uur:
Documentaire "Opvoeden een natuurlijke zaak?" over de 7 Spirituele Wetten voor Ouders
Herhaling zaterdag 3-11-2001 en 10-11-2001
.

Deze documentaire, in twee delen, gaat over het opvoeden van kinderen volgens de 7 Spirituele Wetten van Succes van Deepak Chopra.

Ouders/opvoeders die zelf de 7 Wetten in hun dagelijks leven integreren, willen die vaak ook aan hun kinderen doorgeven. Dit is niet altijd gemakkelijk omdat wat voor volwassenen een begrijpelijk concept is, niet altijd eenvoudig over te brengen blijkt te zijn aan kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het woord spiritualiteit, maar ook het woordje toekomst is soms niet makkelijk over te brengen aan een kind van 5 jaar dat volledig in het hier en nu leeft.

Het boekje van Deepak Chopra: de 7 Spirituele Wetten voor Ouders is een goed hulpmiddel. Het biedt een handvat waarmee ouders in het dagelijks leven hun kinderen bewust kunnen maken op een kindvriendelijke manier. Toch komen ouders die hun kinderen hiermee willen grootbrengen voor uitdagingen te staan.

In de uitzending ziet u Oerklankmeditatie-docente Martine Clausen en haar gezin die al een poosje leven volgens de 7 Wetten. Martine heeft in overleg met Deepak Chopra een kinderboekje geschreven met verhalen die in zich de 7 wetten bevatten. Kinderen houden van sprookjes en ouders kunnen deze verhaaltjes aan hun kinderen voorlezen. Niet alleen voor kinderen worden de wetten zo duidelijk, ouders die nog maar kort met de 7 wetten bezig zijn vinden het ook een waardevolle ondersteuning voor zichzelf. Het boekje is dan ook een goede aanvulling op de 7 Spirituele Wetten voor Ouders.

Tevens is een Hindoestaans gezin gefilmd dat sinds kort is begonnen met het leven volgens de 7 wetten. Vragen waarvoor deze ouders komen te staan worden beantwoord door Deepak Chopra die door het team van Ohm televisie is geïnterviewd in zijn woonplaats la Jolla in Californië.

Inmiddels heeft Martine Clausen een cursus ontwikkeld over dit onderwerp. De cursus is bedoeld voor ouders die hun kinderen de 7 Spirituele Wetten van Succes bij willen brengen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten. Per keer komt een wet aan de orde en leert u hoe u op speelse wijze de wetten in uw gezin kunt integreren.

Indien u belangstelling heeft voor deze cursus kunt u contact opnemen met Martine Clausen via email: Martine@leelabutterfly.nl

De 7 spirituele wetten voor ouders
Winnie, Bob, Willemijn
Bob