Hier vindt u verslagen van de door Martine bezochte lezingen en workshops
Christiane BeerlandtCarl SimontonEckhart Tolledeepak chopra

Christiane Beerlandt
Wanneer we kijken naar de linker en rechterhersenhelft weten we dat het diepere weten rechts zit.

Kortsluiting: Het springen van lampen is synchroniciteit. Ook al is er iets met de kabel, toch ook resoneert het naar jou omdat je diepste Zelf in verbinding staat met alles. Het werkt als ene spiegel. Elektra vraagt om een zachte gelijkmatige doorstroming in jezelf. Er is sprake van hardheid, boosheid, drang om iets te bereiken. Een dagenlang doorgaan.

Dit kan tevens leiden tot extrasystole (overslaan van het hart) hetgeen zegt: ik sla mezelf over, ik ga voorbij aan de essentie van mezelf.

Hier wil ik ook iets zeggen over het belang van de Taal der Dieren, onlangs verscheen mijn boek hierover. We zitten hier in een van der Valk hotel en het symbool hiervan is de toekan, interessant genoeg zijn dat twee vogels.

Toekan zegt: speel geen komedie. Het zijn mensen die altijd aardig overkomen maar van binnen er genoeg van hebben altijd maar dat vriendelijke masker te dragen. Hang maar niet de clown uit als je voelt eigenlijk iets serieus te willen zeggen. Deze symboliek vinden we tevens bij Gordelroos: het aannemen van de grappenmaker om ernst te verbergen.

Roofvogels in het algemeen, bijvoorbeeld de arend/kiekendief betekent: deze dag gebeurt er iets om jouw metamorfose te voltrekken. Een roofvogel doodt vaak een ander dier: de symboliek in jezelf is dus: dood iets ouds en ga de nieuwe fase in.

Het oersymbool van de Hond: besef dat je veilig bent binnen je eigen ik. Je laat misschien te veel binnenkomen. Stel je grenzen. Zorg goed voor jezelf. Je hoeft geen angst te hebben hoewel angst niet negatief is. Geef meer liefde aan jezelf. Als het donker lijkt, keer dan naar binnen, daar brandt altijd de levenslamp. Dit geldt als je teveel met andere mensen bezig bent. Je kern geeft je die angst opdat je terug keert naar je innerlijk licht.

Zwaan: je kant slechts tot zuiverheid komen als je dat wat gesnoeid moet worden in je bestaan ook daadwerkelijk snoeit. Wat mag je elimineren opdat je innerlijke stam sterker zou worden en nog meer vruchten kan gaan dragen?

Prins Sirius is een boek over de zoektocht van de mens naar het opperste geluk in zichzelf. Durf te kiezen voor gelukkig zijn.

Hoe vind je uit welke je destructieve overtuigingen zijn? Via tekens, signalen en gedachten. Je kunt dat ompolen en zeggen: ik kies daarvoor. Dan kun je ook kiezen voor een nieuwe weg.

Darmkanker: de buik zegt: ik heb mezelf verlaten, ik heb mijn inhoud onvoldoende gevoeld. Darmkanker wijst op het weer plaats innemen van je Zelf. Dit kan door middel van gesprekken met een therapeut. Je kunt dan je Zelf oproepen: klop en er zal worden opengedaan. Zeg tegen de kern: ‘Kijk ik ben ziek, ik ben depressief, help mij!’ en laat het dan los. Dan zul je inzichten gesprekken en tekens krijgen.

De drie zuilen zijn: Geloof, Bewustzijn en Zelf Liefde. Hak twijfel weg uit je bestaan. Neem het leven in eigen hand naar genezing en geluk.

Merel: vraagt je je ruimte te verbreden en blijheid. Roep dit binnen jezelf op.

En toen was het pauze. Na de pauze beantwoordde Christiane een heleboel vragen die mensen hadden aangeleverd op briefjes.

Psoriasis: een ziekte als psoriasis is al klaar om door te breken. Hij komt tot uitbarsting in periodes van stress zoals examentijd. Het vraagt je je schijn-ik af te werpen en te leven vanuit je diepe bron.

Geloof je in straf voor je daden?

Als je tegen het Leven ingaat dan werkt dat als een boemerang. Goed of kwaad. Ieder mens die geboren wordt mag opnieuw beginnen. Er is daarom geen boeten als vanuit je hart en je bewustzijn beslist. Er is niet zoiets als schuld.

Geboren met een spierziekte?

Dat is geboren zijn zonder soepelheid te mogen bestaan. Het genetisch stelsel is een dynamisch en niet een statisch systeem. We kunnen de genen veranderen. Het leven is niet fatalistisch en gedetermineerd.

Wat als je niet blij bent met je lichaam, moet je dat dan maar accepteren?

Het Leven heeft je dit lichaam gegeven, weer er dankbaar voor, stel geen voorwaarden en normen. Een mens hoeft geen twee armen te hebben. Er zijn andere mogelijkheden. Als wij als mens willen vliegen als een vogel, kunnen we nooit blij zijn. Ieder mens kan op zoek gaan naar de authentieke schoonheid in zichzelf, niet een schijnschoonheid die ons wordt voorgespiegeld door de maatschappij. Wees jezelf. Als je vanuit je hart en vanuit waarheid leeft dan ben je jezelf. Waarheid en schoonheid zijn identiek. Oprechte liefde zorgt voor oprechte relaties.

ADHD: Alles in onze maatschappij moet snel. Deze kinderen voelen de snelheid van het bestaan onbewust aan. Ze rennen als het ware weg van zichzelf. Kom terug naar de aarde. Er is sprake van het verlaten van het lichaam, een gespletenheid en het kind kan zichzelf niet meer voelen. Leer het kind aarden door middel van spelen met zand etc. Loop niet weg van jezelf. Vlucht niet in gedachten.

Mijn neefje eet: koek, snoep, ontbijtkoek, kip, kaas en ijs en verder absoluut niets?

IJs vraagt dat je zou ontdooien in jezelf, lachen, blijdschap. Mensen die in een bepaalde situatie hun lach moeten onderdrukken krijgen daarna zin in ijs. Koek is het verlangen naar het warme en gezellige, beloftevol. Een verlangen naar zoetigheid wijst er op dat je moet vertrouwen, zorg en warmte moet ervaren. Als een kind iets absoluut niet wil eten, verplicht het dan niet daartoe.

Pap?

Pap is voedzaam. Rijstepap wijst er op dat iemand dichter in zijn lichaam wil komen, het wil betreden. Dan is voeding een geneesmiddel aangezien de persoon te veel in het hoofd zit, uit het lichaam.

Te laat komen, aldoor verslapen?

Te veel in de geest waardoor er altijd een achterstand in de realiteit bestaat.

Statische electriciteit?

Er is electrische energie voorradig, die energie wordt niet volledig benut voor het Zelf en de omgeving.

Hoge bloeddruk op 52 jarige leeftijd?

Degene maakt zich druk om van alles, er is sprake van een zelfblokkade, een houterig patroon en piekeren. Laat los, rem jezelf niet zo. Beslommeringen omtrent jezelf, laat die los.

Hoe leer je jonge kinderen zichzelf te bevestigen?

Stimuleren door zelf het goede voorbeeld te geven. De talenten laten ontwikkelen. Hen in hun waarde laten. In ze geloven en rustig laten ontplooien, vooral geen druk en dwang uitoefenen.

Mijn zoon van 7 heeft dyslexie:

Kinderen zijn op gezonde wijze eigenzinnig. Ze willen zichzelf zijn, maar dat kan in onze maatschappij amper. Deze kinderen hebben een wat hautaine houding die zegt: ik weet het beter dan jullie.

Spullen laten vallen?

Te weinig besef van Ik-waarde, het verliezen van de greep. Onvoldoende aanwezig in je Zelf

Onbeantwoorde vroegere liefde die maar in gedachten blijft?

Door onvoldoende waardebesef heb je deze situatie naar je toegehaald. Je bent teveel in de mist gehuld, te vaag geweest. Deze ervaring heeft je wakker geschud en je mag wel dankbaar zijn dat je vanaf toen in je lichaam bent gekomen. Er was sprake van een onderwaardering van jezelf. In feite heb je de man onbewust van je weggeduwd.

Vastzittend gewricht in de grote teen?

Geef leiding aan je leven, neem de scepter in hand, geef richting.

Verkleuringen van de huid, plekjes op het lichaam, spierverrekkingen?

Onderdrukte woede. Deze energiekrachten worden constant onderdrukt. De persoon heeft behoefte aan actie, seks en liefde maar kan hier niet toe komen. Je bent zoals je bent, maar het woord ‘accepteren’ lijkt geschrapt uit je woordenboek.

Moeheid:

Je zelf onvoldoende boeiend vinden en het leven niet boeiend weten te maken. Mensen die vaak moe zijn doen veel dingen die beneden hun waarde en kunnen ligt. Breng je Zelf naar buiten.

Elleboog en andere botbreuken?

Een revolutie om te breken met gewoonten. Te veel rode energieën. Eerst loslaten en veranderen zonder te forceren. Opmerken dat de oorzaak van het kwaad niet in jezelf ligt. De bijbehorende symboliek van het cijfer 2 = overgave. In absolute dienstbaarheid komen van het leven. Eerst maar de blauwe tinten en dan de rode energieën.

Onrustige benen?

Ik wil verder gaan in het leven, maar ik zie niet hoe. Dit maakt me nerveus. Irritatie ten opzichte van de eigen stilstand.

5000 euro geleend en gedeeltelijk teruggekregen, wat betekent dat voor de persoon die mij dat geld schuldig is?

(stilte, Christiane glimlacht, de hele zaal begint te giechelen, zegt Christiane: ‘Ah die Nederlanders!’, hele zaal barst uit in bulderend gelach), leest verder op het briefje en voegt toe: zij belandde in het ziekenhuis, komt dat omdat ze niet heeft afbetaald??

Nee, het gaat niet slechts om het geld, dat is niet de reden dat ze in het ziekenhuis belandde. De vraag is veeleer: waarom heb jij dit in je leven aangetrokken? De symboliek van rijst komt hierbij op, dat vraagt om klare lijnen, een eerlijk en open gesprek.

Sinds lange tijd oorsuizen door het hele hoofd?

De gedachten zijn vaak te somber gericht. Het negatieve blijft suizen. Dit kan betrekkelijk snel veranderen als de gedachten naar het positieve gericht worden.

Wanneer in de vroege jeugd emoties onbewust zijn verdrongen, omdat het kind overleven prefereerde boven voelen vanwege doodsangst, komt het nogal eens voor dat op volwassen leeftijd rond 40/50 jaar, deze weggedrongen gevoelens plotseling in alle hevigheid de kop op steken. Soms wordt dit bestempeld als depressie. Wat raadt u mensen aan die hier tegen aan lopen?

Het antwoord op deze vraag is essentieel voor alle soorten depressies. Het gaat er om je spoor te veranderen. Als kind heb je een bepaald spoor gevolgd om te overleven. Als volwassene weet je dat je hier niet bent om maar te overleven. Je mag genieten in je bestaan. Je bent geboren met die overtuigingen en trekt de ouders aan die dit bekrachtigen, of een tijd die oorlog gebonden is. Je trekt dit in je leven aan. In feite zijn de gevoelens dus niet het gevolg van de ervaringen als kind, maar een herhaling van een patroon in veel diepere vorm. Nu mag je dit oplossen. Je mag het transformeren. Je bent geboren om in vreugde te genieten. Je hoeft niet constant terug naar het verleden te gaan om dit uit te pluizen. Heb vertrouwen.

Wat als je al oud bent en nog steeds geen keuzes kunt maken?

Tja, oud, bedoel je van leeftijd? Het gaat om jong van hart! Vertrouw er op dat je Levende Zelf signalen naar je toehaalt, dan voel je vanzelf wat je moet kiezen.

Overbezorgdheid?

Dit wijst op een je Zelf verlaten. Teveel bezig met anderen. Als je vertrouwen hebt in het Leven dan hoef je niet overbezorgd te zijn.

Tas kwijt, gelukkig snel gevonden?

Een tas is een symbool van waarde. Het hangt er heel erg van af wat er in de tas zat. Sleutels? Portefeuille? Etc.

Gespleten haarpunten ?

Symbool voor het staan op een tweesprong.

Volledig stoppen met het eten van suiker, is dat goed?

Los eerst het diepe verdriet op. Leer vreugde in je Zelf beleven. Erken het mannelijke en vrouwelijke element in je Zelf. Diabetici klampen zich vast aan iemand buiten zichzelf. Laat je greep los. Geniet van je vrijheid. De diepste oorzaak van verdriet: vind de volheid in je Zelf. Stop je toch beperkt te voelen. Het duidt op de noodzaak van een bredere aanwezigheid.

Paniek?

Is een uit jezelf weggaan. Als je dicht bij je Zelf blijft raak je niet in paniek. Terugkomen in je zonnevlecht, thuis komen.. Eenheidsverbond met het Zelf terug vinden. Breng je bewust Zijn terug in je lichaam tot in de voeten.

Ontstekingen in benen en mond?

Je benen brengen je waar je gaat en staat. Vind je van jezelf dat je iets moet doen? Eigenlijk hoef je helemaal niets. Voel je maar stevig staan op beide benen in de dankbare ervaring dat je bent wie je bent. Een ontsteking in de mond wijst op boosheid die niet geuit wordt. Er brand veel vuur. Vraag je af: wie maakt mij kwaad? Zeg wat je op je hart hebt en laat vervolgens los. Het is beneden je waarde. Kijk naar de boosheid in jezelf.

Een laatste vraag uit de zaal wellicht?

We hebben vanavond veel gehoord over allerlei ziekten en dat is ook waarvoor we gekomen zijn, u bent daar heel inhoudelijk op in gegaan. Mijn vraag is hoe bent u hier zo toe gekomen?

We hielpen mensen via individuele consulten. Het was het doel mensen te helpen. We wilden de kennis voor meer mensen beschikbaar maken. In 1991 hebben we besloten dit via boeken te gaan doen. Ik heb toen 900 ziekten op briefjes genoteerd. Die stapel legde ik naast mij neer zonder ze te lezen. Vervolgens keerde ik naar het Leven in de kern en begon te schrijven. Als ik een tekst klaar had nam ik het bovenste briefje van de stapel, las de naam van de ziekte en die bleek dan te passen bij de tekst. Op deze manier is de Sleutel tot Zelfbevrijding ontstaan.

Vervolgens heb ik in de jaren er na de andere boeken opgevraagd aan de Zuivere Pure Bron kern. We beschouwen het als onze taak dienstbaar te zijn en aldus mensen te helpen. Zo, dat is dan tevens de laatste vraag voor vanavond. Ik dank u voor uw aanwezigheid, graag tot ziens.

En zo abrupt en zonder opsmuk rondde Christiane de avond af. Geen loze woorden, geen opsmuk, puur en helder, zo spreekt ze.

Nawoord:

Ik heb nu drie keer een lezing van Christiane bijgewoond. Eén keer ben ik bij haar thuis geweest samen met mijn man. Telkens weer wordt ik geraakt door de absoluut geweldloze wijze waarop Christiane spreekt. De manier waarop de boodschap wordt overgebracht is altijd vanuit een zachte ondertoon. Ook al is haar stem krachtig en is er geen sprake van een softe manier van spreken, er is een altijd vriendelijke ondertoon die ik alleen maar kan omschrijven als mededogend. Een hele avond lang spreekt Christiane achter elkaar, zonder pauzeren, zonder zelfs maar af en toe een paar minuten te haperen, alsof haar kennis opborrelt uit de diepe Bron van het Leven in haar en onstuitbaar is. Als ze zo bezig is, is de zaal muisstil en het publiek zit op het puntje van de stoel omdat het zo ontzettend boeiend is. Nog geen seconde komt er een houding van vermoeidheid of verzuchten over terwijl Christiane vele vragen voor de zoveelste keer gesteld krijgt en er bovendien veel vragen uitgebreid beantwoord staan in haar boeken. Af en toe refereert ze aan een uitgebreider commentaar in haar boeken om dan onmiddellijk voort te gaan met de volgende vraag.

Zelfs bij het beantwoorden van de laatste vraag gebruikt ze niet het woord ‘Ik’, terwijl de boeken en de kennis door haar worden neergeschreven. Geen enkele fractie van eigendunk terwijl zij zo overduidelijk over kennis beschikt waar anderen niet bij kunnen.

Kortom: Christiane is een prachtig voorbeeld van een krachtige vrouw die volledig leeft vanuit haar eigen waarheid. Ik zie in haar grote bescheidenheid en af en toe zelfs verlegenheid. Maar ook en vooral een rotsvast vertrouwen en een krachtig innerlijk weten, waardoor ze haar kennis op deze manier met de medemens durft te delen.

Wanneer je het geluk hebt dat Christiane Beerlandt eens bij je in de buurt een lezing geeft: grijp dan je kans deze bijzondere vrouw te gaan horen!!